Boekhandel Douwes Den Haag

Velerlei gestalten

Over mijn werkende leven

A.S. Hartkamp

Velerlei gestalten

Velerlei gestalten

Over mijn werkende leven

Velerlei gestalten

 

Wat maakt de beoefening van het recht eigenlijk zo boeiend? In deze uitgave schetst Arthur Hartkamp zijn persoonlijke herinneringen aan het privaatrecht. De vooraanstaande jurist blikt terug op talrijke ervaringen in zijn verschillende werkkringen – van de rechtspraak tot de academische wereld – regelmatig verlevendigd met persoonlijke gedichten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 29,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Velerlei gestalten

Met de uitgave Velerlei gestalten beoogt Arthur Hartkamp zijn 'kleinkinderen en andere ontvankelijke geesten' duidelijk te maken waarom een leven in het recht zo interessant is.

De titel neemt u als lezer mee in Hartkamps ervaringen binnen het privaatrecht; een persoonlijke en enthousiasmerende blik op het juridische leven.

Hartkamp doet verslag van zijn ervaringen in verschillende werkkringen. Hij beschouwt het als voorrecht de rechtspraktijk en de rechtswetenschap - zowel binnen als buiten onze landsgrenzen - in combinatie te beoefenen. Diverse onderwerpen en gewaardeerde collega’s komen aan bod in de vorm van gedichten, waarmee Hartkamp de juridische achtergronden op een bijzondere wijze verlevendigt.

Arthur Hartkamp is een vooraanstaand jurist in ons land. Hij heeft zijn sporen verdiend in de wetenschap van het geldende en komende privaatrecht in Nederland en Europa, waarover hij onder meer vijf boeken in de Asser-serie publiceerde.

Hartkamp heeft een uitgebreide staat van dienst in de rechtspraktijk. Zo was hij werkzaam als rechter, raadadviseur voor het Nieuwe Burgerlijk Wetboek, Advocaat-Generaal en Procureur-Generaal bij de Hoge Raad en als adviseur en arbiter in nationale en internationale commerciële geschillen. Daarnaast doceerde hij aan universiteiten in Amsterdam, Leiden, Utrecht, Nijmegen en Curaçao en gaf gedurende vijfentwintig jaar cursussen aan de rechterlijke macht en de advocatuur in het kader van de SSR en het CPO.


ISBN
9789013158007
Pagina's
184
Verschenen
NUR
821
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer