Boekhandel Douwes Den Haag

Asser-serie

Asser 6-II Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, tweede gedeelte

.

prof. mr. drs. C.H. Sieburgh

Asser 6-II Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, tweede gedeelte

Asser-serie

Asser 6-II Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, tweede gedeelte

.

Asser-serie: Asser 6-II Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, tweede gedeelte

 

Dit Asser-deel geeft een toonaangevend commentaar op het tweede deel van de verbintenis in het algemeen ten behoeve van rechtspraktijk, wetenschap en onderwijs. De titel geldt als de belangrijkste kenbron van de heersende rechtsopvatting in civielrechtelijke Nederland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 110,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Asser-serie: Asser 6-II Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, tweede gedeelte

Dit Asser-deel geeft een toonaangevend commentaar op het tweede deel van de verbintenis in het algemeen ten behoeve van rechtspraktijk, wetenschap en onderwijs. De titel geldt als de belangrijkste kenbron van de heersende rechtsopvatting in civielrechtelijke Nederland. De 16e druk van Asser-deel 6-II De verbintenis in het algemeen, tweede gedeelte geeft een systematisch, weloverwogen en grondig commentaar op het tweede deel van de verbintenis in het algemeen. Aan de orde komen onder meer de wettelijke verplichtingen tot schadevergoeding, de verbintenissen tot betaling van een geldsom, de verrekening, de overgang van vorderingen en schulden (waaronder begrepen subrogatie, schuld- en contractsoverneming en afstand en vermenging) en de bevrijdende verjaring. Deze onderwerpen zijn geregeld in Titel 6.1, afdelingen 10 tot en met 12, Titel 6.2 en Titel 3.11 van het BW. Zoals u mag verwachten van een titel in de Asser-serie, geeft dit werk systematisch, weloverwogen en grondig commentaar en praktische uitleg. Bij de behandeling van de leerstukken wordt stilgestaan bij hun plaats in het gehele vermogensrecht en worden dwarsverbanden gelegd met andere leerstukken. Zo krijgt u inzicht in de structuur en samenhang van de materie. De toegankelijke en kernachtige schrijfstijl maakt de tekst prettig leesbaar. Dankzij het zakenregister, wetsartikelenregister en jurisprudentieregister vindt u snel wat u zoekt. Niet voor niets wordt de uitgave in de rechtspraktijk, wetenschap en onderwijs gebruikt als diepgravend naslagwerk. Recente rechtspraak en literatuur In deze geheel geactualiseerde 16e druk zijn de sinds de vorige druk verschenen wetgeving, rechtspraak en literatuur verwerkt. Voor de onderwerpen in deze band zijn van bijzonder belang de wijzigingen van art. 6:95 BW, 6:106 BW, 6:107 BW en 6:108 BW. Het voorgaande heeft geleid tot ingrijpende aanvulling en bewerking van: nr. [24-24a] (te vergoeden schade, immateriële schade) nr. [143-149] (drie categorieën van immateriële schade) nr. [152 e.v.] en nr. [159 e.v.] (recht van derden op schadevergoeding) [nr. 362] en nr. [366] (Europeesrechtelijke aspecten van het verjaringsrecht) nr. [411] en nr. [413] (verjaring in geval van voortdurende gebeurtenissen) Waar relevant wordt aandacht besteed aan Europees recht en rechtsvergelijking. Voor de rechtsvergelijking ligt de nadruk op het Weense Koopverdrag (CISG), de Unidroit Principles of International Commercial Contracts, de Principles of European Contract Law en de Principles of European Tort Law. De online versie van deze uitgave maakt deel uit van verschillende Collecties voor advocaten, bedrijfsjuristen en notarissen, waaronder de Collectie Contractenrecht Compleet. Asser-deel 6-II De verbintenis in het algemeen, tweede gedeelte wordt bewerkt door prof.mr.drs. C.H. Sieburgh.


ISBN
9789013164114
Verschenen
Serie
Asser-serie
NUR
822
Druk
16
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6-II Verbintenissenrecht - De verbintenis in het algemeen, tweede gedeeltIe. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6 - Verbintenissenrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht