Boekhandel Douwes Den Haag

De verbintenis uit de wet

C.H. Sieburgh

De verbintenis uit de wet

De verbintenis uit de wet

De verbintenis uit de wet

 

De 16e editie van dit Asser-deel bevat actueel en toonaangevend commentaar op de onrechtmatige daad, de zaakwaarneming, de onverschuldigde betaling en de ongerechtvaardigde verrijking. De publicatie geldt sinds jaar en dag als de belangrijkste kennisbron van de heersende rechtsopvattingen in civielrechtelijk Nederland.


Leverbaar

€ 140,00

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving De verbintenis uit de wet

De 16e editie van dit Asser-deel bevat actueel en toonaangevend commentaar op de onrechtmatige daad, de zaakwaarneming, de onverschuldigde betaling en de ongerechtvaardigde verrijking. De publicatie geldt sinds jaar en dag als de belangrijkste kennisbron van de heersende rechtsopvattingen in civielrechtelijk Nederland. De onderwerpen in Asser-deel 6-IV De verbintenis uit de wet zijn geregeld in Titel 3 van Boek 6 (Onrechtmatige daad) en in Titel 4 van Boek 6 (Verbintenissen uit andere bron dan onrechtmatige daad of overeenkomst) van het BW. Zoals u mag verwachten, geeft het werk systematisch, weloverwogen en grondig commentaar op belangrijke leerstukken binnen het verbintenissenrecht. Aan de orde komen de onrechtmatige daad, de risicoaansprakelijkheden voor personen en zaken, aantasting van eer en goede naam, oneerlijke handelspraktijken, schending van mededingingsrecht en misleidende en vergelijkende reclame, de aansprakelijkheid van rechtspersonen en personen in hun organisatie, de onrechtmatige overheidsdaad, de zaakwaarneming, de onverschuldigde betaling en de ongerechtvaardigde verrijking. Niet voor niets geldt deze titel als de belangrijkste kennisbron van de heersende rechtsopvattingen in civielrechtelijk Nederland. Recente rechtspraak en literatuur In deze 16e druk zijn de sinds de vorige druk verschenen wetgeving, rechtspraak en literatuur op de gebruikelijke wijze verwerkt. In het bijzonder is aandacht besteed aan: • De toerekening van wetenschap of kennis (nr. [37c]) • De algemeen belangactie (nr. [155] e.v.) • De positieve verdragsverplichting (nr. [343]) Dwarsverbanden Bij de behandeling van de leerstukken krijgt de lezer bovendien inzicht in hun plaats in het gehele vermogensrecht. Ook worden dwarsverbanden gelegd met andere leerstukken. Er wordt daarbij veelvuldig verwezen naar relevante ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving. Ook wordt aandacht besteed aan grondrechten, Europees recht en rechtsvergelijking.


ISBN
9789013173192
Verschenen
NUR
822
Druk
16
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6-IV Verbintenissenrecht - De verbintenis uit de wet. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser 6 - Verbintenissenrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Asser - complete serie. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren