Boekhandel Douwes Den Haag

Hoogspanning

Lessen uit de psychologie van de strafschop

Geir Jordet

Hoogspanning

Hoogspanning

Lessen uit de psychologie van de strafschop

Hoogspanning

 

Wat gebeurt er met ons wanneer we onder hoge druk staan? Ontdek het samen met Geir Jordet, expert in de sportpsychologie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving Hoogspanning

In Hoogspanning laat professor Geir Jordet zien wat we kunnen leren van de penalty (met name in een strafschoppenserie) voor het omgaan met prestatiedruk.

Geir Jordet is toonaangevend expert op het gebied van de voetbalpsychologie en weet als geen ander hoe je kunt bezwijken onder de druk van de ultieme stresstest: de strafschop. In zijn boek onthult Jordet niet alleen de onderliggende psychologische elementen van een strafschoppenserie maar ook hoe penalty’s inzicht geven in hoe wij omgaan met hogedruksituaties. Volgens Jordet is de druk die een strafschopper ervaart vergelijkbaar met de druk die wij tijdens stressvolle momenten ervaren. Via boeiende casestudy’s laat hij zien welke technieken hij heeft ontwikkeld om voetbalspelers in staat te stellen te slagen – technieken die we allemaal kunnen gebruiken in de momenten waar we hoge druk ervaren, zoals tijdens je werk, tijdens een schoolexamen of op een date.

Professor Geir Jordet is hoogleraar psychologie en voetbal aan de Noorse School voor Sportwetenschap in Oslo. Sinds 2004 bestudeert hij strafschoppen en zijn werk is al in verscheidene wetenschappelijke tijdschriften verschenen en wordt vaak aangehaald door grote nieuwskanalen zoals CNN, BBC en Sky Sports.

‘Geir Jordet is ’s werelds grootste expert op het gebied van de penaltypsychologie.’
The Times


ISBN
9789021049083
Pagina's
224
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Luitingh Sijthoff

Psychologie