Boekhandel Douwes Den Haag

Kellendonk

Een biografie

Jaap Goedegebuure

Kellendonk

Kellendonk

Een biografie

Kellendonk

 

In deze biografie schetst Jaap Goedegebuure Kellendonks intellectuele ontwikkeling en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemenere geldigheid. 


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 31,99

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Kellendonk

Frans Kellendonk (1951-1990) is een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie: geroemd om de stilistische kwaliteit van zijn werk, spraakmakend én omstreden vanwege zijn niet zelden controversiële thematiek. Wat betekende het voor Kellendonk dat hij als telg uit een geslacht van ambachtslieden letteren en wijsbegeerte ging studeren? Hoe verging het hem nadat hij het katholieke Nijmegen achter zich had gelaten en in Amsterdam koos voor het ongebonden bestaan van schrijver en vertaler?

In deze biografie schetst Jaap Goedegebuure Kellendonks intellectuele ontwikkeling en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemenere geldigheid. Voor dit levensverhaal maakte hij gebruik van tot nu toe gesloten archieven en recentelijk opgedoken brieven en documenten. Ze werpen nieuw licht op een briljante stilist en een verbeten karakter.


De schrijver én de mens: altijd briljant, soms omstreden


ISBN
9789021409979
Pagina's
552
Verschenen
NUR
321
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Biografieën literaire auteurs
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren