Boekhandel Douwes Den Haag

Het lijkt Washington wel

Hoe lobbyisten Brussel in hun greep hebben

Peter Teffer

Het lijkt Washington wel

Het lijkt Washington wel

Hoe lobbyisten Brussel in hun greep hebben

Het lijkt Washington wel

 

'Zo vasthoudend en nauwgezet als Teffer journalistiek bedreef in Brussel, zo indringend en scherp beschrijft hij het lobbyen in Brussel. De lobby niet als bedreiging maar als een gegeven dat waakzaamheid vergt.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Het lijkt Washington wel

'Zo vasthoudend en nauwgezet als Teffer journalistiek bedreef in Brussel, zo indringend en scherp beschrijft hij het lobbyen in Brussel. De lobby niet als bedreiging maar als een gegeven dat waakzaamheid vergt. Een must-read over hoe Europese wetgeving tot stand komt.' Marc PeeperkornAls je wilt begrijpen hoe de Europese Unie functioneert, is het essentieel om te weten hoe lobbyen werkt. Op dit moment zijn er volgens sommige schattingen in Brussel meer lobbyisten actief dan ambtenaren. Wat doen ze en hoe invloedrijk zijn ze?Onderzoeksjournalist Peter Teffer deed jarenlang verslag vanuit Brussel en laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe lobbyisten te werk gaan en wat ze bereiken. De auto-, landbouw-, tabaks- en wapenlobby komen aan bod, evenals die van internetbedrijven als Uber en ngo’s zoals Greenpeace.

Het clichébeeld van lobbyen is er een van luxe cadeau’s en omkoping. Het lijkt Washington wel maakt duidelijk dat de praktijk subtieler is dan dat; achter de schermen wordt op veel geraffineerdere manieren invloed uitgeoefend dan je misschien zou denken.


ISBN
9789021419213
Pagina's
288
Verschenen
NUR
780
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Volt

Economie en bedrijf
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren