Boekhandel Douwes Den Haag

Het Oog van de Naald

Wieslaw Mysliwski

Het Oog van de Naald

Het Oog van de Naald

Het Oog van de Naald

 

De nieuwe magistrale roman van de Poolse meesterverteller over de liefde, de verstrijkende tijd en onze herinnering Op de steile stenen trap van Het Oog van de Naald, een smalle doorgang van een middeleeuws stadje naar de groene vallei, komt een man zijn oudere ik tegen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 26,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het Oog van de Naald

De nieuwe magistrale roman van de Poolse meesterverteller over de liefde, de verstrijkende tijd en onze herinnering


Op de steile stenen trap van Het Oog van de Naald, een smalle doorgang van een middeleeuws stadje naar de groene vallei, komt een man zijn oudere ik tegen. Beiden wachten op een meisje – de een sinds kort, de ander misschien al zijn leven lang. Wie is zij?

De herinneringen die worden opgehaald aan een kindertijd tijdens de oorlog en een jeugd tijdens het communisme worden ingenieus verweven met gedachten over de bereikte ouderdom. Tegelijk is Het Oog van de Naald een ontroerende roman over de liefde – volgens de schrijver de hoogste staat van wijsheid die een mens kan bereiken.

Evenals in Over het doppen van bonen vormt een ontmoeting tussen twee mannen de aanleiding tot een intrigerende vertelling. Karol Lesman, bekroond met de Martinus Nijhoff Vertaalprijs, vertaalde de roman op virtuoze wijze.


ISBN
9789021419817
Pagina's
448
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Vertaalde literaire roman, novelle