Boekhandel Douwes Den Haag

Het Dromenpaleis

Ismail Kadare

Het Dromenpaleis

Het Dromenpaleis

Het Dromenpaleis

 

Het Dromenpaleis, Ismail Kadares beroemdste roman, is ‘een indrukwekkende allegorie van de machinaties van de totalitaire staat’. (de Volkskrant)De twintigjarige Mark-Alem, telg van een oud geslacht van hoogwaardigheidsbekleders, krijgt een baan aangeboden bij het Dromenpaleis.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het Dromenpaleis

Het Dromenpaleis, Ismail Kadares beroemdste roman, is ‘een indrukwekkende allegorie van de machinaties van de totalitaire staat’. (de Volkskrant)


De twintigjarige Mark-Alem, telg van een oud geslacht van hoogwaardigheidsbekleders, krijgt een baan aangeboden bij het Dromenpaleis. In deze kafkaëske instelling beoordelen en interpreteren medewerkers de dromen die men dagelijks in alle delen van het Ottomaanse Rijk verzamelt en noteert. Elke week kiezen ze daar een meesterdroom uit om aan de sultan te presenteren. Die keuze is gebaseerd op de relevantie voor het voortbestaan van het rijk.

Mark-Alem zoekt zijn weg in het bureaucratische labyrint. Wanneer hij verraderlijk snel stijgt op de hiërarchische ladder, wordt hij tegen wil en dank onderdeel van het overheidsapparaat.


In een sprankelende nieuwe vertaling uit het Albanees door Roel SchuytISBN
9789021468686
Pagina's
232
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Vertaalde literaire roman, novelle