Boekhandel Douwes Den Haag

Bernhards oorlog

Het leven van een prins in ballingschap

Dik van der Meulen

Bernhards oorlog

Bernhards oorlog

Het leven van een prins in ballingschap

Bernhards oorlog

 

Een nieuwe, verhelderende kijk op de oorlogsgeschiedenis van prins BernhardBernhards oorlog gaat over het wonderlijke en niet zelden spectaculaire leven van de Prins der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Bernhards oorlog

Een nieuwe, verhelderende kijk op de oorlogsgeschiedenis van prins Bernhard


Bernhards oorlog gaat over het wonderlijke en niet zelden spectaculaire leven van de Prins der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog. De veelgeprezen biograaf Dik van der Meulen beschrijft Bernhard als een complexe figuur, die opportunisme paarde aan doodsverachting; een man die egocentrisch was en tegelijk loyaal aan zijn vrienden – hoewel niet altijd aan zijn eigen echtgenote Juliana, de toekomstige koningin.

Tijdens zijn ballingschap in Londen beleefde prins Bernhard een komeetachtige militaire carrière. Binnen vier jaar klom hij op van kapitein zonder bevoegdheden tot luitenant-generaal, en werd hij bevelhebber van het georganiseerde verzet in Nederland. Toch vonden koningin Wilhelmina en hijzelf dat er nóg meer in had gezeten.

Hoe is het mogelijk dat een in Duitsland geboren prins, die in 1936 nog een onbezoldigde kantoorbaan had, in 1945 een van de invloedrijkste en populairste Nederlanders was geworden? Dit boek bevat tal van nieuwe inzichten in het doen en laten van de prins in de Tweede Wereldoorlog. Het laat bovenal zien dat Bernhard, mede door toedoen van zijn schoonmoeder, een aanzienlijk veiligheidsrisico was.


ISBN
9789021470726
Pagina's
320
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Literaire non-fictie