Boekhandel Douwes Den Haag

Persoonsgegevens

Elfriede Jelinek

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens

 

Elfriede Jelinek: persoonlijk als nooit tevoren, compromisloos als altijdWanneer de belastingdienst inzage eist in al haar papieren, tot persoonlijke brieven en e-mails aan toe, vormt dat voor Elfriede Jelinek de reden om terug te blikken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Persoonsgegevens

Elfriede Jelinek: persoonlijk als nooit tevoren, compromisloos als altijd


Wanneer de belastingdienst inzage eist in al haar papieren, tot persoonlijke brieven en e-mails aan toe, vormt dat voor Elfriede Jelinek de reden om terug te blikken. Voor het eerst vertelt zij over het Joodse deel van haar familie: in haar eigen archief trof ze berichten aan over het lot van familieleden die voor de nazi’s Oostenrijk moesten ontvluchten, gedeporteerd en vermoord werden. Tegelijk stemt het onderzoek naar haar privésituatie tot nadenken over de mondiale kapitaalstromen. In hoeverre profiteren landen tot op de dag van vandaag van onteigend Joods bezit en vermogen?

In haar gloedvolle aanklacht rekent Jelinek af met een samenleving die meer belangstelling heeft voor daders dan voor slachtoffers. Hoe zit het eigenlijk met schuld en schulden?


ISBN
9789021482705
Pagina's
208
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Vertaalde literaire roman, novelle