Boekhandel Douwes Den Haag

Versplinterde ziel

Akira Mizubayashi

Versplinterde ziel

Versplinterde ziel

Versplinterde ziel

 

Tokio, 1938. De wekelijkse repetitie van een strijkkwartet wordt bruut onderbroken door een inval van de militaire politie. Yu, de leider van het groepje, wordt meegenomen en zijn viool aan gruzelementen geslagen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Versplinterde ziel

Tokio, 1938. De wekelijkse repetitie van een strijkkwartet wordt bruut onderbroken door een inval van de militaire politie. Yu, de leider van het groepje, wordt meegenomen en zijn viool aan gruzelementen geslagen. Zijn zoon Rei, die getuige is van dit alles, slaagt erin het zwaar gehavende instrument te redden, en kan ontsnappen dankzij een mysterieuze militair. Zijn vader ziet hij echter nooit meer terug.
Parijs, 2003. Jacques, een instrumentenbouwer, worstelt met zijn verleden. Dat verandert wanneer een Japanse violist van wereldklasse zijn pad kruist.
 
Versplinterde ziel is een parabel van verlies en herstel, maar ook een universeel verhaal over de helende kracht van muziek. Het boek groeide uit tot een bestseller in Frankrijk dankzij lezers die hun enthousiasme erover deelden op sociale media.
 
Versplinterde ziel werd vertaald door Hans E. van Riemsdijk.


ISBN
9789022339633
Pagina's
184
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Tzara

Vertaalde literaire roman, novelle