Boekhandel Douwes Den Haag

Europa

ruimtelijke samenhang en verscheidenheid in de Europese Unie

T. Beneker & B. de Pater & W. Buunk

Europa

Europa

ruimtelijke samenhang en verscheidenheid in de Europese Unie

Europa

 

Europa herbergt een bonte verscheidenheid aan landschappen en culturen. Drukke wereldsteden en ontvolkte randgebieden, welvarende regio's en verpauperde industriegebieden, imponerende hooggebergten en eindeloze laagvlakten, kleurrijke stranden en vervuilde zee n: Europa bestaat slechts in meervoud.


Niet leverbaar

€ 28,90

Niet leverbaar


Beschrijving Europa

Europa herbergt een bonte verscheidenheid aan landschappen en culturen. Drukke wereldsteden en ontvolkte randgebieden, welvarende regio's en verpauperde industriegebieden, imponerende hooggebergten en eindeloze laagvlakten, kleurrijke stranden en vervuilde zee n: Europa bestaat slechts in meervoud. Landen, steden, regio's zien elkaar als concurrenten in de strijd om het bestaan. En slechts weinig bewoners voelen zich echte Europeanen: de nationale en regionale hartstochten zijn onverminderd groot.


Maar er zijn ook samenbindende krachten. De Europese Unie is recentelijk uitgebreid naar 25 landen, de economische vervlechting is sterker dan ooit, en een ecologisch netwerk van natuurgebieden is in aanbouw. Hogesnelheidslijnen en luchtlijnen verbinden steden met elkaar en met toeristische gebieden. En ook het mondiale krachtenveld Ð de opkomst van Azi , de dominantie van de Verenigde Staten, de aankomst van (illegale) immigranten Ð dwingt tot eenheid.Dit boek biedt in beknopt bestek een geografische en planologische inleiding tot het hedendaagse Europa, in het bijzonder tot de Europese Unie. Welke ruimtelijke ontwikkelingen, sociale problemen en milieuvraagstukken doen zich voor? Kunnen overheden deze ontwikkelingen sturen, deze problemen aanpakken? Of ligt het wel en wee van de Europese regio's en steden in handen van het mondiaal opererende bedrijfsleven?


ISBN
9789023240051
Pagina's
262
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren