Boekhandel Douwes Den Haag

Midden- en Oost-Europa

geografie van een transitiezone

Leo Paul & Ben de Pater

Midden- en Oost-Europa

Midden- en Oost-Europa

geografie van een transitiezone

Midden- en Oost-Europa

 

"Geen gebied in Europa heeft de afgelopen jaren zulke veranderingen meegemaakt als het midden en oosten van ons continent. Tot 1989 lag het gebied achter het IJzeren Gordijn, waar de Sovjet-Unie de lakens uitdeelde.


Niet leverbaar

€ 20,00

Niet leverbaar


Beschrijving Midden- en Oost-Europa

"Geen gebied in Europa heeft de afgelopen jaren zulke veranderingen meegemaakt als het midden en oosten van ons continent. Tot 1989 lag het gebied achter het IJzeren Gordijn, waar de Sovjet-Unie de lakens uitdeelde. Daarna werden Midden- en Oost-Europa deel van de vrije wereld. Deze overgang had immense gevolgen voor economie en samenleving, maar ook voor de geografie van het gebied. Regionale verschillen in welvaart werden veel groter en steden ondergingen metamorfoses. Er kwamen talrijke landen en grenzen bij.

Dit boek analyseert de recente sociaal-, politiek- en economischgeografische veranderingen van Midden- en Oost-Europa. Het laat zien hoeveel er bereikt is, en waar welke problemen spelen. Maar ook wordt duidelijk dat kennis van het verleden nodig is om het heden te kunnen begrijpen.

Het boek is bestemd voor geografie- en planologiestudenten, voor aardrijkskundeleraren en voor iedereen die de regio wil leren begrijpen. Samen met het eerder verschenen boek West-Europa biedt het een heldere inleiding tot de geografie en ruimtelijke planning van ons werelddeel.

Beide boeken zijn ontwikkeld door het departement Sociale Geografie en Planologie van de Universiteit Utrecht. Hoofdauteur Leo Paul geeft al 25 jaar onderwijs over Midden- en Oost-Europa, en heeft tientallen excursies naar het gebied begeleid.

Eerder verschenen in deze geografiereeks:
West-Europa, Ben de Pater (red.)
, Ben de Pater en Otto Verkoren (red.)
Europa, Ben de Pater, Tine Béneker en Willem Buunk (red.)
Tropisch Afrika, O. Verkoren en E.J.A. Harts-Broekhuis (red.)
Pacifisch Azië, P. Druijven en A. van Naerssen (red.)
Latijns-Amerika, J.M.G. Kleinpenning en P.H.C.M. van Lindert (red.) "


ISBN
9789023244004
Pagina's
242
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Perspectief Uitgevers

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren