Boekhandel Douwes Den Haag

West-Europa

hoofdlijnen van geografie en ruimtelijke planning

ben de Pater & Ben de Pater

West-Europa

West-Europa

hoofdlijnen van geografie en ruimtelijke planning

West-Europa

 

West-Europa kent een bonte verscheidenheid aan landschappen en culturen.Van drukke wereldsteden tot ontvolkte randgebieden, van welvarende regio's tot verpauperde industriegebieden en van imponerende hooggebergten tot eindeloze laag­vlakten: West-Europa bestaat slechts in meervoud.


Niet leverbaar

€ 20,00

Niet leverbaar


Beschrijving West-Europa

West-Europa kent een bonte verscheidenheid aan landschappen en culturen.
Van drukke wereldsteden tot ontvolkte randgebieden, van welvarende regio's tot verpauperde industriegebieden en van imponerende hooggebergten tot eindeloze laag­vlakten: West-Europa bestaat slechts in meervoud. Slechts weinig bewoners voelen zich echte Europeanen: de nationale en regionale hartstochten blijven sterk aanwezig.
Maar er zijn ook samenbindende krachten. De Europese Unie subsidieert trans-­Europese infrastructurele netwerken en bouwt aan een ecologisch netwerk van natuurgebieden. Economische samenwerking en innovaties moeten de EU wapenen tegen de mondiale concurrentie.

Dit boek biedt een geografische en planologische inleiding tot West-Europa. Welke ruimtelijke ontwikkelingen en sociale problemen doen zich voor? Kunnen overheden deze ontwikkelingen sturen en deze problemen aanpakken? Of ligt het wel en wee van de Europese regio’s en steden in handen van het mondiaal opererende bedrijfsleven?

Dit boek is een geheel herziene en geactualiseerde editie van Europa. Over de eerste editie oordeelde het Historisch-Geografisch Tijdschrift: Het boek heeft een heldere en logische opbouw. [...] In anderhalve dag heb je het uit. En dan weet je een heleboel over Europa, vooral over de huidige toestand, maar ook over de mogelijke toekomst en hier en daar hoe het zo gekomen is.

In april 2010 verschijnt een complementair deel over Midden- en Oost-Europa. Beide boeken zijn ontwikkeld door het departement Sociale Geografie en Planologie van de Universiteit Utrecht.


ISBN
9789023245254
Pagina's
344
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Perspectief Uitgevers

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren