Boekhandel Douwes Den Haag

Geografie en gevoel

wat plekken met ons doen

Gert-Jan Hospers

Geografie en gevoel

Geografie en gevoel

wat plekken met ons doen

Geografie en gevoel

 

Wat is de aantrekkingskracht van Amsterdam? Hoe komt het dat er in Drenthe zoveel gelukkige mensen wonen? Waarom vindt menigeen windmolens landschapsvervuilend? Kunnen we ons in andermans huis thuis voelen?


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,50

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Geografie en gevoel

Wat is de aantrekkingskracht van Amsterdam? Hoe komt het dat er in Drenthe zoveel gelukkige mensen wonen? Waarom vindt menigeen windmolens landschapsvervuilend? Kunnen we ons in andermans huis thuis voelen? In dit prikkelende boek gaat Gert-Jan Hospers op zoek naar het 'plekeffect': de impact van plekken op onze gedachten, gevoelens en gedragingen. Acht geografische schaalniveaus komen aan bod: het land, de regio, de stad, de wijk, het platteland, het dorp, de straat en het huis. Het boek laat zien hoe belangrijk plekken in ons leven zijn en hoe ze ons onbewust beïnvloeden.

Geografie en gevoel: wat plekken met ons doen geeft een nieuwe kijk op de wereld om ons heen. Zo rekent de auteur af met politieke wensdromen over nationale eenheid, gemengde wijken en landschapsbehoud. Ook legt hij uit waarom we ranglijstjes van regio's, steden en dorpen met een korreltje zout moeten nemen. Het boek prikt niet alleen mythes door, maar schetst ook een wenkend perspectief. Het plekeffect kan mensen namelijk stimuleren om zich in te zetten voor hun dagelijkse leefomgeving. Willen politici die lokale energie benutten, dan moeten ze echter te werk gaan met gevoel voor geografie.

Prof.dr. Gert-Jan Hospers (Enschede, 1974) doceert economische geografie aan de Universiteit Twente en is bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit. Eerder schreef hij boeken over citymarketing, demografische krimp, de ontwikkeling van Twente en de romantiek van het Ruhrgebied.


ISBN
9789023250227
Pagina's
136
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren