Boekhandel Douwes Den Haag

Historisch denken

basisboek voor de vakdocent

Arno Raven & Rien Claassen & Frans Groot & Arie Wilschut

Historisch denken

Historisch denken

basisboek voor de vakdocent

Historisch denken

 

Het vak geschiedenis bestudeert een werkelijkheid die niet meer bestaat. Wie beelden van die werkelijkheid ontwerpt, houdt rekening met de verschillen tussen heden en verleden en doet recht aan hetgeen mensen vroeger normaal en waardevol vonden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 32,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Historisch denken

Het vak geschiedenis bestudeert een werkelijkheid die niet meer bestaat. Wie beelden van die werkelijkheid ontwerpt, houdt rekening met de verschillen tussen heden en verleden en doet recht aan hetgeen mensen vroeger normaal en waardevol vonden. Uit dit 'historisch besef' vloeien denk- en redeneerwijzen voort die in Historisch Denken, basisboek voor de vakdocent op overzichtelijke en heldere wijze worden besproken. Omdat deze denk- en redeneerwijzen in het voortgezet onderwijs deel uitmaken van het examenprogramma geschiedenis, is Historisch Denken, basisboek voor de vakdocent een onmisbaar studieboek voor de toekomstige geschiedenisleraar en een handzaam naslagwerk voor de zittende leraar.

Het boek bevat:
* Veel voorbeelden die de theorie begrijpelijk en gemakkelijk overdraagbaar maken.
* Studievragen die de lezer attenderen op de hoofdpunten van de tekst.
* Teksten en opdrachten die een zinvolle toepassing van de theorie mogelijk maken.
* Een rijke hoeveelheid illustraties.

Historisch Denken, basisboek voor de vakdocent is vernieuwd. De voorbeelden en literatuurlijst zijn geactualiseerd, de studievragen waar nodig aangepast en de toepassingsopdrachten achter in het boek bevatten nu verwijzingen naar de theorieparagrafen waarop ze betrekking hebben. De leesbaarheid is door de vernieuwde vormgeving sterk verbeterd.

De auteurs zijn historici en als docent verbonden aan de lerarenopleiding geschiedenis van de Hogeschool van Amsterdam, de Hogeschool Inholland en de Hogeschool Utrecht. Als lerarenopleiders misten ze een toegankelijk overzicht over historisch denken voor geschiedenisleraren. Met 'Historisch denken' willen ze in deze leemte voorzien.


ISBN
9789023253808
Pagina's
272
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Koninklijke Van Gorcum

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren