Boekhandel Douwes Den Haag

Schepping

Vijftig jaar spelen met water en land, die en plant

Eef Arnolds

Schepping

Schepping

Vijftig jaar spelen met water en land, die en plant

Schepping

 

In een halve eeuw heeft Eef Arnolds drie vlakke, eentonige, intensief gebruikte akkers in Drenthe omgevormd tot een afwisselend landschap met veel reliëf, bosjes, plassen en bloemrijke graslanden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00


Beschrijving Schepping

In een halve eeuw heeft Eef Arnolds drie vlakke, eentonige, intensief gebruikte akkers in Drenthe omgevormd tot een afwisselend landschap met veel reliëf, bosjes, plassen en bloemrijke graslanden. Hij heeft zijn natuurgebied Schepping genoemd. Nu leeft er een enorme diversiteit aan planten, dieren en paddenstoelen. In Schepping broeden wielewalen en dodaarzen. Er bloeien duizenden orchideeën en wilde narcissen.

In dit boek neemt schrijver Eef Arnolds de lezer mee op een ontdekkingstocht door zijn kleine paradijs. Hij verhaalt over de totstandkoming ervan, over verrassende ontwikkelingen en bijzondere gebeurtenissen waarvan hij genoten heeft. Het boek geeft een goed beeld van de vele mogelijkheden die natuurontwikkeling op landbouwgrond te bieden heeft, ook op een kleine oppervlakte. Het is een rijke bron van inspiratie en informatie voor anderen die hun tuin of land als natuurgebied willen inrichten en beheren.

Eef Arnolds is van beroep ecoloog met als specialisatie paddenstoelen. In 2023 is hij onderscheiden met een Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuur Fonds voor zijn activiteiten als vrijwilliger bij natuurorganisaties in Drenthe.


ISBN
9789023260158
Pagina's
228
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van

Natuur