Boekhandel Douwes Den Haag

Laat nooit deze brief aan iemand lezen

de briefwisseling tussen Hugo Claus en Simon Vinkenoog

Hugo Claus & S. Vinkenoog

Laat nooit deze brief aan iemand lezen

Laat nooit deze brief aan iemand lezen

de briefwisseling tussen Hugo Claus en Simon Vinkenoog

Laat nooit deze brief aan iemand lezen

 

Het zijn de eerste jaren van het experiment in de poëzie en de schilderkunst, Parijs is het centrum van de wereld. Een enerverende tijd van nieuwe stromingen, jonge, geestverwante kunstenaars, boeken en films. Hugo Claus en Simon Vinkenoog zijn twee gretige jongens die het grote Europa willen ontdekken.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,90

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Laat nooit deze brief aan iemand lezen

Het zijn de eerste jaren van het experiment in de poëzie en de schilderkunst, Parijs is het centrum van de wereld. Een enerverende tijd van nieuwe stromingen, jonge, geestverwante kunstenaars, boeken en films.
Hugo Claus en Simon Vinkenoog zijn twee gretige jongens die het grote Europa willen ontdekken. In hun openhartige briefwisseling komt het turbulente leven van relaties, reizen, ontmoetingen en contacten ter sprake. Het zijn cruciale jaren, het experiment beleeft een doorbraak met de publicatie van de spraakmakende bloemlezing Atonaal. In korte tijd zullen de Vijftigers zich een prominente plek in de Nederlandse canon weten te verwerven.
Wanneer in 1955 Hugo Claus vanuit Italië terugkeert naar Vlaanderen, en Simon Vinkenoog in 1956 vanuit Parijs terugkeert naar Amsterdam, behoren ze tot het establishment van de Nederlandse literatuur, en is de geboorte van een nieuwe invloedrijke generatie schrijvers een feit.

Laat nooit deze brief aan iemand lezen bestrijkt een belangwekkende periode uit het leven van twee jonge hemelbestormers, die zowel elkaars sparringpartner als bondgenoot zijn. Een
bijzondere en historische correspondentie, bijeengebracht, ingeleid en van commentaar voorzien door Georges Wildemeersch.


ISBN
9789023426837
Pagina's
495
Verschenen
NUR
322
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Bezige Bij

Briefwisselingen literaire auteurs




ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren