Boekhandel Douwes Den Haag

Volledige werken van W.F. Hermans

Volledige werken 17

de raadselachtige Multatuli

Willem Frederik Hermans

Volledige werken 17

Volledige werken van W.F. Hermans

Volledige werken 17

de raadselachtige Multatuli

Volledige werken van W.F. Hermans: Volledige werken 17

 

In de 'Volledige Werken' van Willem Frederik Hermans worden alle afzonderlijk verschenen werken en de ongebundelde teksten van de auteur bijeengebracht.


Leverbaar

€ 41,99

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Volledige werken van W.F. Hermans: Volledige werken 17

Toen Willem Frederik Hermans werd gevraagd een tekst voor een publicatie over Multatuli te schrijven, greep hij die gelegenheid aan om zijn eigen oude plan nieuw leven in te blazen: een rijkgeïllustreerde biografie van de schrijver voor wie hij een levenslange fascinatie zou koesteren en die hij karakteriseerde als ‘absoluut de meest dolle man die ooit een Nederlandse pen gehanteerd heeft’. Toen De raadselachtige Multatuli in 1976 verscheen, las menig recensent er een verkapt zelfportret in. Hermans zou altijd een groot pleitbezorger blijven voor Multatuli. In 1987, het jaar van Multatuli’s honderdste sterfdag, bezorgde hij een geannoteerde editie van Max Havelaar, ‘voor het eerst, na meer dan honderd jaar, een fotografische herdruk van de laatste, door de auteur zelf herziene uitgave’.

Beide werken verschijnen nu in deel 17 van de Volledige Werken, dat net als Mandarijnen op zwavelzuur in afwijkend formaat wordt gepubliceerd.



Multatuli, hoe krom gegroeid ook in Neêrlands kromme literaire klimaat, kan zonder twijfel worden genoemd: de enige Nederlandse auteur die meer dan honderd jaar interessant gebleven is.


ISBN
9789023442547
Pagina's
1056
Verschenen
Serie
Volledige werken van W.F. Hermans
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Literaire roman, novelle