Boekhandel Douwes Den Haag

Wilhelm II

De laatste Duitse Keizer

Christopher Clark & Huub Stegeman

Wilhelm II

Wilhelm II

De laatste Duitse Keizer

Wilhelm II

 

Als koning van Pruisen, Duitse keizer, opperbevelhebber en balling was Wilhelm II een van de belangrijkste en meest controversiële figuren van het twintigste-eeuwse Europa. Maar hoeveel macht had hij werkelijk? Christopher Clark volgt de politieke carrière van keizer Wilhelm vanaf zijn jeugd op het Hohenzollernhof via de Eerste Wereldoorlog en de ineenstorting van Duitsland in 1918 tot zijn dood in Huis Doorn.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 39,99

Ophalen: Nu 5 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Wilhelm II

Hij stelt de vraag wat Wilhelms ware rol was in de gebeurtenissen die hebben geleid tot het uitbreken van de oorlog. Wat waren zijn politieke doelen en in hoeverre was hij daarin succesvol? Hoeveel invloed had hij en hoe werd hij gezien door het volk? Op basis van nieuw en grondig onderzoek presenteert Clark een frisse interpretatie van deze controversiële figuur, met de nadruk op zijn dertigjarige bewind (1888-1918), het door oorlog getroffen Duitsland en zijn periode als balling in Nederland.


ISBN
9789023466000
Pagina's
496
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Wij van de hbs

'Wij van de hbs' is een nostalgisch lees- en kijkboek, dat de eigen schooltijd doet herleven.

In Europa set

'In Europa' bevat de neerslag van een reis die Geert Mak maakte door Europa in het laatste jaar van de twintigste eeuw. De geschiedenis van die eeuw was zijn leidraad. Mak reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoedauto's in een verlaten crèche in Tsjernobyl.

Michelle Obama

Een inspirerend verhaal van een wereldwijd icoon, nu met exclusief nawoord voor Nederlandse editie   'Het is een lofzang op de eerste zwarte vrouw in het Witte Huis.'De Telegraaf   Met kundige verslaggeving, een boeiende vertelwijze en oog voor detail volgt Peter Slevin Michelle Obama; van haar jeugd in de gesegregeerde South Side van Chicago tot haar rol als First Lady in het Witte Huis.

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren