Boekhandel Douwes Den Haag

Wilhelm II

De laatste Duitse Keizer

Huub Stegeman & Christopher Clark

Wilhelm II

Wilhelm II

De laatste Duitse Keizer

Wilhelm II

 

Als koning van Pruisen, Duitse keizer, opperbevelhebber en balling was Wilhelm II een van de belangrijkste en meest controversiële figuren van het twintigste-eeuwse Europa. Maar hoeveel macht had hij werkelijk?


Niet leverbaar

€ 39,99

Niet leverbaar


Beschrijving Wilhelm II

Als koning van Pruisen, Duitse keizer, opperbevelhebber en balling was Wilhelm II een van de belangrijkste en meest controversiële figuren van het twintigste-eeuwse Europa. Maar hoeveel macht had hij werkelijk? Christopher Clark volgt de politieke carrière van keizer Wilhelm vanaf zijn jeugd op het Hohenzollernhof via de Eerste Wereldoorlog en de ineenstorting van Duitsland in 1918 tot zijn dood in Huis Doorn. Hij stelt de vraag wat Wilhelms ware rol was in de gebeurtenissen die hebben geleid tot het uitbreken van de oorlog. Wat waren zijn politieke doelen en in hoeverre was hij daarin succesvol? Hoeveel invloed had hij en hoe werd hij gezien door het volk? Op basis van nieuw en grondig onderzoek presenteert Clark een frisse interpretatie van deze controversiële figuur, met de nadruk op zijn dertigjarige bewind (1888-1918), het door oorlog getroffen Duitsland en zijn periode als balling in Nederland.


ISBN
9789023466000
Pagina's
496
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

The Many Lives of Jan Six

Geert Mak’s latest book, The many lives of Jan Six, has all the outstanding qualities of his other books: erudite, meticulously researched, but above all beautifully written. Mak is a great story-teller and a tireless student of salient facts; this priceless combination has resulted in a literary gem.’ Ian Buruma – editor of The New York Review of Books In 1654 the first Jan Six had his portrait painted by his friend Rembrandt van Rijn.

Maarten van der Goes van Dirxland (1751-1826) Nederlands eerste minister van Buitenlandse Zaken

Door het prisma van het leven en de carrière van Maarten van der Goes biedt Pim Waldeck in deze biografie een geactualiseerd beeld van de Nederlandse buitenlandse politiek in de overgang naar een nieuwe eeuw.

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren