Boekhandel Douwes Den Haag

De ombrenger

eco-editie

Marten Toonder

De ombrenger

De ombrenger

eco-editie

De ombrenger

 

Milieubewuste burgers zien het al lang aankomen: binnen tien jaar rijden auto's uitsluitend nog op elektriciteit. In dit Bommelverhaal uit 1971 blikt Marten Toonder vooruit op deze ontwikkeling. Wetenschapper Sickbock slaagt erin goedkope energie op te wekken in onuitputtelijke hoeveelheden.


Niet leverbaar

€ 7,95

Niet leverbaar


Beschrijving De ombrenger

Milieubewuste burgers zien het al lang aankomen: binnen tien jaar rijden auto's uitsluitend nog op elektriciteit. In dit Bommelverhaal uit 1971 blikt Marten Toonder vooruit op deze ontwikkeling. Wetenschapper Sickbock slaagt erin goedkope energie op te wekken in onuitputtelijke hoeveelheden. 'In een handomdraai onderwerpen wij de gehele natuur aan ons oppermachtig verstand!' meldt hij trots. Heer Bommel valt voor die woorden en ruilt prompt zijn Oude Schicht in voor een door schone energie aangedreven voertuig. Maar al snel blijkt er een keerzijde te zitten aan Sickbocks goedkope energiebron.
De Ombrenger is een verhaal met een verrassend actuele boodschap. Arnon Grunberg schreef speciaal voor deze eco-editie een inleiding.


ISBN
9789023496649
Pagina's
96
Verschenen
NUR
301
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Bezige Bij

Literaire roman, novelle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren