Boekhandel Douwes Den Haag

Ilias & Odyssee

Homerus

Ilias & Odyssee

Ilias & Odyssee

Ilias & Odyssee

 

De twee grootste en bekendste verhalen uit de westerse literatuur verschijnen opnieuw in één band, in de bijzonder toegankelijke (en getrouwe!) prozavertaling van M.A. Schwartz.De Ilias vertelt het verhaal van de beroemdste oorlog uit de Griekse mythologie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,50


Beschrijving Ilias & Odyssee

De twee grootste en bekendste verhalen uit de westerse literatuur verschijnen opnieuw in één band, in de bijzonder toegankelijke (en getrouwe!) prozavertaling van M.A. Schwartz.

De Ilias vertelt het verhaal van de beroemdste oorlog uit de Griekse mythologie. Homerus beschrijft  het laatste jaar van de lange strijd om Troje in een dramatisch epos, waarin de gevechten dienen als decor voor het thema: de wrok van de held Achilles, en de keuze die hij moet maken tussen overleven en roem.

De Odyssee is mogelijk het meest gelezen gedicht aller tijden. Zelfs wie het nooit in zijn geheel gelezen heeft kent wel een van de fantastische avonturen van de listige Odysseus, de gekwelde Griekse held die na de val van Troje jaren moest rondzwerven en vele gevaren en verleidingen moest weerstaan voor hij zijn vrouw, zijn zoon en zijn vaderland zou terugzien.


ISBN
9789025316723
Pagina's
680
Verschenen
NUR
302
Druk
16
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Vertaalde literaire roman, novelle