Boekhandel Douwes Den Haag

Taal van de waarheid

essays 2003-2020

Salman Rushdie

Taal van de waarheid

Taal van de waarheid

essays 2003-2020

Taal van de waarheid

 

In ‘Taal van de waarheid’ van Salman Rushdie worden inzichtelijke en inspirerende essays, kritieken en toespraken bijeengebracht die zijn status als een van de meest originele denkers van onze tijd verstevigen.Leverbaar

€ 32,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Taal van de waarheid

In ‘Taal van de waarheid’ van Salman Rushdie worden inzichtelijke en inspirerende essays, kritieken en toespraken bijeengebracht die zijn status als een van de meest originele denkers van onze tijd verstevigen. Rushdie wordt gevierd als een verteller van de hoogste orde, die waarheden over onze samenleving en cultuur belicht door zijn prachtige, vaak zinderende proza.

Deze uitgave bundelt stukken die tussen 2003 en 2020 zijn geschreven en toont het intellectuele engagement van Rushdie tijdens een periode van belangrijke culturele verschuivingen. Rushdie onderzoekt wat schrijvers als Shakespeare, Cervantes, Samuel Beckett, Eudora Welty en Toni Morrison voor hem hebben betekend, zowel op de pagina als – soms – in levenden lijve. Uit een breed scala aan onderwerpen ontstaat een liefdesbrief aan de literatuur zelf.


ISBN
9789025459925
Pagina's
360
Verschenen
NUR
323
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Literaire essays