Boekhandel Douwes Den Haag

De erfenis van Abelke Bleken

Jarka Kubsova

De erfenis van Abelke Bleken

De erfenis van Abelke Bleken

De erfenis van Abelke Bleken

 

Duitse bestseller, een dubbelportret van twee sterke vrouwen: een die als heks wordt vervolgd in de 16e eeuw, en een die haar verhaal op het spoor komt in de 21ste eeuw


Nog te verschijnen

€ 24,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De erfenis van Abelke Bleken

De ongetrouwde Abelke Bleken is trotse eigenaar van een boerderij in de marslanden ten zuiden van Hamburg. Ze leeft met het weer, dat ze beter kan lezen dan haar buren; ze trotseert ontberingen en de afgunstige mannen die op haar land loeren in deze gevaarlijke tijd voor eigengereide vrouwen. Tot de rampzalige dijkbreuk tijdens de Allerheiligenvloed van 1570, die haar alles zal kosten. Abelke wordt gebrandmerkt als heks; de afgunstige mannen krijgen hun zin.
Bijna vijfhonderd jaar later verhuist Britta Stoever met haar gezin naar dezelfde streek. Het is niet haar keuze, maar ze volgt haar man die zijn droomhuis met tuin gevonden heeft. Ooit opgeleid als geografe raakt ze geboeid door het opvallende landschap en ontdekt er sporen van het verleden en Abelke. Gefascineerd duikt Britta steeds dieper in het leven van Abelke en ontdekt ze meer en meer over zichzelf in het leven van de andere vrouw.


ISBN
9789025475857
Pagina's
336
Verschijnt
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Vertaalde literaire roman, novelle