Boekhandel Douwes Den Haag

Dominicus stedengids

: Istanbul

Ineke de Haan & Jos Beelen

: Istanbul

Dominicus stedengids

: Istanbul

Dominicus stedengids: : Istanbul

 

Derde, geheel herziene druk Istanbul is een stad waarin het moderne, westerse leven samengaat met oosterse elementen. De stad aan beide kanten van de Bosporus vormt al duizenden jaren een brug tussen Azië en Europa en is zodoende een plaats vol contrasten.


Niet leverbaar

€ 15,95

Niet leverbaar


Beschrijving Dominicus stedengids: : Istanbul

Derde, geheel herziene drukIstanbul is een stad waarin het moderne, westerse leven samengaat met oosterse elementen. De stad aan beide kanten van de Bosporus vormt al duizenden jaren een brug tussen Azië en Europa en is zodoende een plaats vol contrasten. Heden ten dage is het een snel veranderende, Turkse metropool, die opnieuw het vizier op Europa richt. Toch zijn de oosterse invloeden ook nog alom duidelijk aanwezig.

Deze gids schenkt aandacht aan de bekende bezienswaardigheden, maar staat ook uitgebreid stil bij onderwerpen die meestal minder aandacht krijgen, zoals de moderne buitenwijken met hun hoogbouw, waardoor de skyline van de stad drastisch aan het veranderen is; de 19de eeuw met zijn grote veranderingen in de politiek en het leven van alledag; de oevers van de Bosporus, waarop zich een belangrijk deel van het drukke leven van de stedelingen afspeelt. De stad verandert razendsnel en geeft nu bovendien, onder meer als gevolg van bouwwerkzaamheden, talloze geheimen uit het verleden prijs.Istanbul

Jos Beelen en Ineke de Haan

¿ 15,95

16,5 x 24 cm, 240 blz.

Paperback

Reeds verschenen

isbn 978 90 257 3470 1

nur 512Dominicus Stedengidsen


ISBN
9789025734701
Pagina's
211
Verschenen
Serie
Dominicus stedengids
NUR
512
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Dominicus

Reisgidsen Europa
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren