Boekhandel Douwes Den Haag

Dominicus stedengids

: Marrakech

Mariëtte van Beek

: Marrakech

Dominicus stedengids

: Marrakech

Dominicus stedengids: : Marrakech

 

Een bezoek aan Marrakech is een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt. Op het Jemaa el-Fna-plein is de mix van culturen al meteen merkbaar: verhalenvertellers, slangenbezweerders, acrobaten, traditionele genezers en Berbermuziek.


Niet leverbaar

€ 22,99

Niet leverbaar


Beschrijving Dominicus stedengids: : Marrakech

Een bezoek aan Marrakech is een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt. Op het Jemaa el-Fna-plein is de mix van culturen al meteen merkbaar: verhalenvertellers, slangenbezweerders, acrobaten, traditionele genezers en Berbermuziek. Vlakbij staan paleizen, moskeeën, badhuizen en stadswoningen met idyllische binnenplaatsen. Ze herinneren aan de tijd dat de invloed van
de Marokkaanse koningen reikte van Spanje tot Timboektoe. Marrakech biedt echter meer dan de sprookjessfeer van Duizenden-een-nacht. Je vindt er de meest luxueuze hotels en een bruisend uitgaansleven. Voor bezoekers die graag winkelen is Marrakech een walhalla. In de doolhof van de traditionele bazaars liggen prachtige handgemaakte artikelen voor betaalbare prijzen. Exclusieve Franse winkels zijn te vinden in de moderne nieuwe stad. De Marokkaanse keuken is onweerstaanbaar: geurige flensjes, tajines, couscous en muntthee met amandelhoorntjes. In Marrakech zelf geniet je van de natuur in paradijselijke stadstuinen. Daarbuiten zijn de watervallen van Ouzoud of de bergstroompjes van de Ourika-vallei een dagtrip waard.

Mariëtte van Beek is gespecialiseerd in de talen en culturen van Marokko. Ze is arabist, reisjournalist, spreker en internetondernemer.


ISBN
9789025758295
Pagina's
240
Verschenen
Serie
Dominicus stedengids
NUR
516
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Dominicus

Reisgidsen Afrika
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren