Boekhandel Douwes Den Haag

Londen

Edward Rutherfurd

Londen

Londen

Londen

 

Roman waarin de lezer aan de hand van een aantal familiegeschiedenissen, door de eeuwen heen de ontwikkeling en groei van deze wereldstad volgt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00


Beschrijving Londen

Met het boek Londen maak je een historische stedentrip vanaf de bank! Londen heeft een fascinerende ontstaansgeschiedenis, en Rutherfurd neemt de lezer mee in een geromantiseerde geschiedenis van de stad door de eeuwen heen.

Londen begint met de strijd van de Kelten tegen de Romeinen in 54 na Chr. en eindigt in onze tijd. Alle verhaallijnen zijn verbonden door vier families. Zo werkt in 251 een jong Romeins staatsburger van Keltische afkomst in Londinium als valsemunter. Van een van zijn nakomelingen wordt in 604 het leven gered door een edelvrouw. In 1357 wordt de rijke koopman Gilbert Bull samen met Geoffrey Chaucer peetvader van een vondeling, die later het leven van zijn dochter redt en daarom met haar mag trouwen. De vrouw van een van hun nakomelingen raakt door haar broers betrokken bij de huwelijksperikelen van Hendrik VIII en zo verder. Door de kleurrijke hoofdpersonen wordt de stad in elke tijdsperiode tot leven gebracht.


ISBN
9789026166242
Pagina's
832
Verschenen
NUR
302
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Fontein Romans & Spanning

Vertaalde literaire roman, novelle