Boekhandel Douwes Den Haag

De hertogin

Gebasseerd op het ware verhaal van Wallis Simpson en Koning Edward VIII

Wendy Holden

De hertogin

De hertogin

Gebasseerd op het ware verhaal van Wallis Simpson en Koning Edward VIII

De hertogin

 

Deel 2 in de Windsor-outsidersserie over het Britse koningshuis. Gebaseerd op het ware verhaal van Wallis Simpson en koning Edward VIII. Voor de fans van The Crown en Downton Abbey.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De hertogin

Hij gaf de troon op voor haar, zij alles voor hem...De hertogin en het tweede deel in de Windsor-outsiderserie, vertelt Wendy Holden hét liefdesverhaal van de twintigste eeuw: over twee mensen wier liefde zo groot was dat een koning zijn troon en zijn land opgaf om samen te kunnen zijn met de vrouw van wie hij hield.1928. Wallis Simpson en haar echtgenoot arriveren in Londen. Ze hebben nauwelijks aanzien en weinig connecties en Wallis’ eerste maanden in de stad zijn eenzaam en saai. Wanneer het stel via kennissen een uitnodiging ontvangt voor een feest waar ook Edward, de prins van Wales, aanwezig is, stijgt Wallis’ ster. Met haar Amerikaanse eerlijkheid is ze een verademing voor de prins en ze worden geliefden. Wallis wordt ondergedompeld in een wereld van onvoorstelbare luxe en privileges en ze geniet van weekenden met de prins in zijn privépaleis op het terrein van Windsor Castle.


De prins zal echter moeten trouwen en zij heeft een echtgenoot. Wanneer Edward na zijn troonsbestijging weigert Wallis op te geven verandert haar sprookje in een nachtmerrie en wordt Wallis Simpson het gezicht van het grootste koninklijke schandaal van de twintigste eeuw.‘Fans van biografische fictie en Britse royalty zullen enorm genieten van dit sprankelende verhaal over liefde en verlies.’ – Booklist


ISBN
9789026363290
Pagina's
392
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ambo|Anthos

Vertaalde literaire roman, novelle