Boekhandel Douwes Den Haag

Lichtend water

De romantici, De Baai van Kara-Bogaz, De Zwarte Zee

Konstantin Paustovski

Lichtend water

Lichtend water

De romantici, De Baai van Kara-Bogaz, De Zwarte Zee

Lichtend water

 

Lichtend water is een verzameling van drie romans van Konstantin Paustovski die zich afspelen aan Ruslands kusten. In De romantici reist een groep studievrienden langs de Zwarte Zee. De vrienden zetten zich af tegen de burgerlijkheid en de beklemmende bureaucratie van tsaristisch Rusland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 39,50


Beschrijving Lichtend water

Lichtend water is een verzameling van drie romans van Konstantin Paustovski die zich afspelen aan Ruslands kusten.

In De romantici reist een groep studievrienden langs de Zwarte Zee. De vrienden zetten zich af tegen de burgerlijkheid en de beklemmende bureaucratie van tsaristisch Rusland. Ze praten met kunstenaars, vissers en bannelingen die ze onderweg ontmoeten, en dromen van verre reizen.

De Baai van Kara-Bogaz stelt de strijd tussen mens en natuur centraal. Paustovski rijgt de verhalen van zeelui, ingenieurs en expeditieleiders aaneen tot een subtiel relaas over de oliewinning in de Baai. De steeds doorklinkende twijfel over deze onderneming maakt het tot een meeslepende geschiedenis.

De Zwarte Zee combineert romantische lyriek en journalistieke nieuwsgierigheid. Het is een levensecht en poëtisch sfeerbeeld van de natuur en cultuur van de Zwarte Zee, geschreven zoals alleen een journalist met een schrijvershart dat kan.

De zee wordt in elk van deze romans van een andere kant belicht, maar alom aanwezig zijn Paustovski’s meesterlijke vertelwijze en rake karakterschetsen, zijn prachtige natuurbeschrijvingen en zijn ontembare reis- en levenslust.

‘Over alles wat Paustovski schrijft ligt een waas van melancholie. Schrijvend over het leven vergeet hij nooit de dood. Dat maakt hem tot een schrijver die met heel zijn wezen betrokken is bij deze wereld en zijn betrokkenheid met uiterste zorgvuldigheid verwoordt.’ Trouw


ISBN
9789028221208
Pagina's
592
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Vertaalde literaire roman, novelle