Boekhandel Douwes Den Haag

Waar we niet zijn

10 dagen in het leven van een ander

Lina Issa

Waar we niet zijn

Waar we niet zijn

10 dagen in het leven van een ander

Waar we niet zijn

 

Lina Issa vertrekt naar Nederland om een kunstopleiding te volgen. Als ze haar familie wil bezoeken in Libanon blijkt haar studentenvisum verlopen. Mocht ze Nederland uitgaan, dan kan ze niet meer terugkeren om haar opleiding af te ronden.


Nog te verschijnen

€ 20,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Waar we niet zijn

Lina Issa vertrekt naar Nederland om een kunstopleiding te volgen. Als ze haar familie wil bezoeken in Libanon blijkt haar studentenvisum verlopen. Mocht ze Nederland uitgaan, dan kan ze niet meer terugkeren om haar opleiding af te ronden. In afwachting van een herziening plaatst Issa een advertentie waarin ze vraagt of iemand in haar plaats haar dierbaren en haar thuis wil bezoeken.

Ze vindt een stand-in, en het experiment dat volgt vormt het vertrekpunt voor haar rijke en ambitieuze boek. Waar we niet zijn gaat over alle plaatsen, mensen en geschiedenissen die we met ons meedragen. Issa verkent hoe poreus identiteit is. Telkens herneemt ze haar reconstructie, bewegend tussen haar eigen lichaam en herinneringen, die van een ander en van haar familieleden. Een poëtisch, intiem en tegelijk universeel boek over wat ons definieert: de plek waar we niet zijn.


ISBN
9789028222175
Pagina's
192
Verschijnt
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Literaire non-fictie