Boekhandel Douwes Den Haag

Malacqua

Vier dagen regen in Napels in afwachting van een uitzonderlijke gebeurtenis

Nicola Pugliese

Malacqua

Malacqua

Vier dagen regen in Napels in afwachting van een uitzonderlijke gebeurtenis

Malacqua

 

Na een nacht van ongenadige regen komt er een telefoontje binnen bij de telefonist op het hoofdbureau van de politie van Napels. Er is een straat verzakt en een gebouw ingestort aan de Via Tasso. De stad lijkt weg te spoelen onder een onophoudelijke vloed van stortregens.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 15,00

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Malacqua

Na een nacht van ongenadige regen komt er een telefoontje binnen bij de telefonist op het hoofdbureau van de politie van Napels. Er is een straat verzakt en een gebouw ingestort aan de Via Tasso. De stad lijkt weg te spoelen onder een onophoudelijke vloed van stortregens. Maar er is wel meer vreemds aan de hand: er klinken klaaglijke stemmen uit een middeleeuws kasteel en vijfliremunten beginnen muziek te maken die alleen voor tienjarige meisjes te horen is.

Carlo Andreoli, een melancholische journalist, doet verslag van die mysterieuze gebeurtenissen. Zijn zoektocht naar betekenis voert ons langs zinkgaten en stegen, langs barretjes en redactiekamers, en langs de gedachten van de inwoners van Napels.

Malacqua is een hallucinant en veelstemmig portret van Napels, geschreven met de pulserende urgentie van een stad die op het punt staat verzwolgen te worden.

‘Een weergaloze schrijver.’ Roberto Saviano

‘Een lyrische, bijtende en buitengewoon fantasierijke voorstelling van Napels dat door een Bijbelse zondvloed wordt geteisterd... Malacqua is een verleidelijk portret van een gebroken stad, met haar verschillende stemmen en conflicterende verlangens.’ The Wall Street Journal


ISBN
9789028232013
Pagina's
168
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Vertaalde literaire roman, novelle