Boekhandel Douwes Den Haag

Brieven (Russische Bibliotheek)

Boris Pasternak

Brieven (Russische Bibliotheek)

Brieven (Russische Bibliotheek)

Brieven (Russische Bibliotheek)

 

Tot het omvangrijke oeuvre dat Boris Pasternak schreef - Dokter Zjivago natuurlijk, maar ook talloze vertalingen van klassieke literatuur - hoort een enorme verzameling brieven, die qua schoonheid niet onderdoen voor de rest van zijn werk.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 45,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Brieven (Russische Bibliotheek)

Tot het omvangrijke oeuvre dat Boris Pasternak schreef - Dokter Zjivago natuurlijk, maar ook talloze vertalingen van klassieke literatuur - hoort een enorme verzameling brieven, die qua schoonheid niet onderdoen voor de rest van zijn werk. In de vierdelige uitgave van Pasternaks werk in de Russische Bibliotheek mogen diens brieven dan ook niet ontbreken.
Pasternak correspondeerde met nationale en internationale grootheden van de kunsten, zoals.... Tussen zijn, ook in de brieven, prachtige stijlbloemen door vallen sporen te ontwaren van de censuur zoals de Sovjet-Unie jarenlang heeft bedreven, en dat maakt Pasternaks brieven niet alleen als literatuur maar ook als tijdsdocument des te interessanter.
De selectie is, net als de vertaling, in handen van Petra Couvée. Zij deed uitgebreid onderzoek naar diens leven en oeuvre, en verdiepte zich voor een eerder boek in het ontstaan en de verspreiding van Dokter Zjivago


ISBN
9789028282049
Pagina's
600
Verschenen
NUR
322
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Oorschot

Briefwisselingen literaire auteurs
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren