Boekhandel Douwes Den Haag

En weg was haar neus. Engelse bakerrijmpjes

En weg was haar neus. Engelse bakerrijmpjes

En weg was haar neus. Engelse bakerrijmpjes

En weg was haar neus. Engelse bakerrijmpjes

 

Engelse nursery rhymes staan aan de wieg van de hele Engelstalige literatuur. Er is geen genre waar ze niet te vinden zijn, overal duiken ze op. Deze schat aan wiegeliedjes en kinderversjes blinkt uit in vrolijkheid, absurdisme en plezier.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving En weg was haar neus. Engelse bakerrijmpjes

Engelse nursery rhymes staan aan de wieg van de hele Engelstalige literatuur. Er is geen genre waar ze niet te vinden zijn, overal duiken ze op. Deze schat aan wiegeliedjes en kinderversjes blinkt uit in vrolijkheid, absurdisme en plezier. De versjes zijn zo melodieus dat ze je een heel leven bijblijven.
Kinderversjes en wiegeliedjes zijn de bron van alle poëzie. 'Als het criterium voor de grootheid van dichters is hoe vaak en op hoeveel verschillende gelegenheden wij aan hun gedichten denken, dan verdient Moeder de Gans een monument in Westminster, naast dat van Shakespeare en Tommy Thumb,' aldus Iona en Peter Opie, dé autoriteiten op dit gebied. In hun Oxford Nursery Rhyme Book verzamelden zij zo'n duizend verschillende rijmpjes en liedjes, van babydeuntjes, raadsels, tongbrekers, babyspelletjes, vinger- en teennamen, tot alfabetten, aftelrijmpjes, gebeden en slaapliedjes.
En weg was haar neus omvat een zeer ruime selectie van zo'n 250 versjes, vertaald en gekozen door Robbert-Jan Henkes, en door hem van toelichting voorzien.


ISBN
9789028282070
Pagina's
240
Verschenen
NUR
290
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Oorschot

Poëzie kinderen en jongeren
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren