Boekhandel Douwes Den Haag

Shakespeare forever!

Leven en mythe. Werk en erfenis

Ton Hoenselaars

Shakespeare forever!

Shakespeare forever!

Leven en mythe. Werk en erfenis

Shakespeare forever!

 

Als je googelt op Shakespeare, krijg je binnen 0,53 seconden ongeveer 165.000.000 hits. Maar wat weten wij nuecht over Shakespeare? En wat voor invloed heeft Shakespeare ruim 400 jaar na zijn dood nog op de films en toneelstukken die wij zien, op de boeken die we lezen of op de politici die ons vertegenwoordigen?Ton Hoenselaars, hoogleraar Engelse taal- en letterkunde in Utrecht, weet alles over William Shakespeare en zijn werk.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 25,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Shakespeare forever!

Als je googelt op Shakespeare, krijg je binnen 0,53 seconden ongeveer 165.000.000 hits. Maar wat weten wij nu
echt over Shakespeare? En wat voor invloed heeft Shakespeare ruim 400 jaar na zijn dood nog op de films en toneelstukken die wij zien, op de boeken die we lezen of op de politici die ons vertegenwoordigen?

Ton Hoenselaars, hoogleraar Engelse taal- en letterkunde in Utrecht, weet alles over William Shakespeare en zijn werk. Bovendien kan hij er ongelooflijk boeiend en vermakelijk over schrijven. Al die kennis heeft hij nu samengebracht in Shakespeare Forever!

Hoenselaars neemt ons mee naar het theater en de concertzaal, naar de bioscoop en het museum, naar de collegezaal en naar archieven over de hele wereld. Hij schetst een sprankelend beeld van de auteur van 37 beroemde toneelstukken die 400 jaar later nog altijd een onuitputtelijke bron vormen voor talloze schrijvers, dichters, vertalers, componisten, regisseurs, historici en politici. En ook gaat hij in op de vraag of Shakespeare in de wereld van de nieuwe media nog wel een toekomst heeft. Natuurlijk, zegt Hoenselaars, net als de Bijbel is het Shakespeare forever!


ISBN
9789028426641
Pagina's
432
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wereldbibliotheek

Taal
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren