Boekhandel Douwes Den Haag

Paradais

Fernanda Melchor

Paradais

Paradais

Paradais

 

Shortlist-auteur Booker International Prize. 'Fernanda Melchor is een ongelooflijke getalenteerde schrijver.' The New York TimesFernanda Melchor laat zien dat ze de internationale aandacht die volgde op haar Booker International-nominatie voor haar vorige roman Orkaanseizoen dubbel en dwars waard is.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 21,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Paradais

Shortlist-auteur Booker International Prize. 'Fernanda Melchor is een ongelooflijke getalenteerde schrijver.' The New York Times

Fernanda Melchor laat zien dat ze de internationale aandacht die volgde op haar Booker International-nominatie voor haar vorige roman Orkaanseizoen dubbel en dwars waard is. Ze schetst een grimmig portret van een samenleving, die uit haar voegen is geraakt door ongelijkheid, geweld en racisme.

Polo heeft er een zootje van gemaakt. Hij is van school getrapt en werkt nu als tuinman in het luxueuze wooncomplex Paradais. Polo wil alleen maar weg, of alles vergeten. Tijdens een feestje in Paradais ontmoet hij leeftijdgenoot Franco, die bij zijn opa en oma logeert en een oogje heeft op sexy buurvrouw Marian.

Vanaf dat moment zien de twee jongens elkaar elke avond op een steiger die uit het zicht ligt. Daar bezatten ze zich met de drank die Polo met Franco's geld koopt, en gaan ze steeds meer op in Franco's fantasieën over de buurvrouw. Maar dan besluit Franco dat fantaseren niet genoeg is en komt hij aanzetten met het pistool van zijn opa. En Polo moet hem helpen.

'Een verontrustende en verleidelijke roman' The New York Times

'Ademloos lees je door, maar eigenlijk wil je helemaal niet weten wat er gebeurt.' ***** NRC over Orkaanseizoen


ISBN
9789028451445
Pagina's
160
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Wereldbibliotheek

Vertaalde literaire roman, novelle