Boekhandel Douwes Den Haag

De schone slaapsters

Yasunari Kawabata

De schone slaapsters

De schone slaapsters

De schone slaapsters

 

Kawabata is een van de meest geprezen en geliefde Japanse auteurs van de twintigste eeuw en winnaar van de Nobelprijs voor de LiteratuurIn een ingetogen, poëtische stijl onderzoekt Yasunari Kawabata in De schone slaapsters de grens tussen fantasie en realiteit in de gedachten van de oude heer Eguchi.Met een belofte om de regels van het huis te volgen begint Eguchi zijn leven als lid van een geheime club van oudere mannen.


Leverbaar

€ 21,99

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving De schone slaapsters

Kawabata is een van de meest geprezen en geliefde Japanse auteurs van de twintigste eeuw en winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur

In een ingetogen, poëtische stijl onderzoekt Yasunari Kawabata in De schone slaapsters de grens tussen fantasie en realiteit in de gedachten van de oude heer Eguchi.

Met een belofte om de regels van het huis te volgen begint Eguchi zijn leven als lid van een geheime club van oudere mannen. In een herberg in de buurt van Tokyo geven ze toe aan een laatste pleziertje: de nacht doorbrengen naast een prachtig, jong, slapend meisje. Eguchi raakt verslaafd aan deze bezoekjes en fantaseert erover de regels te verbreken. Naarmate het verhaal vordert blijkt steeds duidelijker dat de erotische spanning, die zorgvuldig wordt opgebouwd, in het teken staat van de naderende dood.

Slaap en dood, ouderdom en eenzaamheid zijn de belangrijkste thema’s van deze indrukwekkende roman.


In de pers

‘Een intrigerend verhaal.’ de Volkskrant

‘Yasunari Kawabata schrijft met de verfijning van een miniatuur.’ Monika van Paemel

De schone slaapsters is een schitterend boek.’ NRC Handelsblad
ISBN
9789029096089
Pagina's
128
Verschenen
NUR
302
Druk
8
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Vertaalde literaire roman, novelle