Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld van Maarten 't Hart

de beste stukken over natuur, literatuur, religie en muziek

Maarten 't Hart

De wereld van Maarten 't Hart

De wereld van Maarten 't Hart

de beste stukken over natuur, literatuur, religie en muziek

De wereld van Maarten 't Hart

 

Steeds verrassend, altijd eigenzinnig, worden in deze bundel literaire, biologische, religieuze, feministische en muzikale onderwerpen onbekommerd van dwarse kanttekeningen voorzien.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De wereld van Maarten 't Hart

Waar 't Hart vol van is

In 1976 verscheen, onder de titel De kritische afstand, de eerste essaybundel van Maarten 't Hart. Zijn vak, de ethologie, vormde de inspiratiebron voor prikkelende beschouwingen over het gedrag van mensen, bekeken via de omweg van diergedrag. In 1978 volgde de tweede essaybundel, De som van misverstanden, over bewonderde schrijvers, die werd bekroond met de J. Greshoff-prijs. Daarna verschenen nog tal van essaybundels, waaronder Ongewenste zeereis (1979), De vrouw bestaat niet (1982), Het eeuwige moment (1983), Een dasspeld uit Toela (1990), Een havik onder Delft (1992), De gevaren van joggen (1999), het geruchtmakende De Schrift betwist (2003) en Mozart en de anderen (2006).

De wereld van Maarten 't Hart is een representatieve bloemlezing essays waarin alle thema's aan bod komen. Steeds verrassend, altijd eigenzinnig, worden literaire, biologische, religieuze, feministische en muzikale onderwerpen onbekommerd van dwarse kanttekeningen voorzien. Deze selectie bevat een viertal nieuwe, niet eerder in boekvorm gepubliceerde essays.

'Waarom heeft 't Hart niet al lang geleden de P.C. Hooft-prijs gekregen?' - Arie Storm in Het Parool


ISBN
9789029514651
Pagina's
384
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Sapiens

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten?

Homo Deus

Met 'Homo Deus' richt Yuval Harari zich op de toekomst. Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw.

Jihad van liefde

'Ik ben een jihadist van de liefde. Vraag me niet om te haten, nog liever zou ik sterven!' Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen, die op 22 maart 2016 bij de aanslagen in Brussel om het leven is gekomen.

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren