Boekhandel Douwes Den Haag

Revolutionary Road

Richard Yates

Revolutionary Road

Revolutionary Road

Revolutionary Road

 

Revolutionary Road speelt eind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler wonen met hun twee kinderen in een welvarende buitenwijk. Maar gelukkig of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan en April treurt om een mislukte carrière als actrice.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 12,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Revolutionary Road

Revolutionary Road speelt eind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler wonen met hun twee kinderen in een welvarende buitenwijk. Maar gelukkig of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan en April treurt om een mislukte carrière als actrice. Ze smeden een plan om naar Parijs te emigreren, wat hun ingedutte leven nieuw elan geeft.

Richard Yates toont vol ingehouden compassie hoe stille wanhoop en gefnuikte dromen de façade van een gelukkig gezin wegvreten.‘Een van mijn lievelingsboeken. Schitterend, droog en toch raak proza, wars van pretentie of modernistische fratsen; Yates is de Amerikaanse Tsjechov.’ – Sylvia Witteman‘De wederopstanding van Richard Yates is in volle gang en het is geen hype maar een zeldzame daad van literaire rechtvaardigheid. Revolutionary Road is een van de sterkste romans van de tweede helft van de vorige eeuw.’ – NRC HandelsbladRevolutionary Road vertelt niet zozeer een verhaal dat je leest, maar dat je overkomt. Dat maakt het tot een groot boek.’ – de Volkskrant‘Yates’ roman zet ook nu nog tot al dan niet pijnlijke zelfreflectie aan.’ – Trouw‘Op meesterlijke wijze rekent Yates af met de mythe van de Amerikaanse droom.’ – De Morgen


ISBN
9789029545365
Pagina's
328
Verschenen
NUR
302
Druk
9
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Vertaalde literaire roman, novelle