Boekhandel Douwes Den Haag

Dochters van Kiev

Erin Litteken

Dochters van Kiev

Dochters van Kiev

Dochters van Kiev

 

Drie generaties vrouwen vertellen het verhaal van Oekraïne In 1929 leidt de zestienjarige Katya nog een onbezorgd leven; ze wordt omringd door familie en is verliefd op haar buurjongen. Maar Stalins plan om Oekraïne, de graanschuur van Europa, in te lijven bij het communistische collectief roept een afschuwelijke hongersnood over het land af.Leverbaar

€ 56,00

Levertijd: 6 tot 10 werkdagen


Beschrijving Dochters van Kiev

Drie generaties vrouwen vertellen het verhaal van Oekraïne

In 1929 leidt de zestienjarige Katya nog een onbezorgd leven; ze wordt omringd door familie en is verliefd op haar buurjongen. Maar Stalins plan om Oekraïne, de graanschuur van Europa, in te lijven bij het communistische collectief roept een afschuwelijke hongersnood over het land af. Buren verdwijnen, voedsel wordt schaars en verzet wordt betaald. Toch lonkt er zelfs in de donkerste tijden liefde voor Katya. Zeventig jaar later. Omdat Katya’s kleindochter Cassie jong weduwe is geworden, trekt ze tijdelijk bij haar oma in. Daar ontdekt ze het dagboek van haar grootmoeder, dat het schokkende verhaal achter haar familie onthult: een verhaal over hoop, doorzettingsvermogen en liefde onder de meest barre omstandigheden.

De half-Oekraïense Erin Litteken groeide op in Amerika. Ze heeft een enorme fascinatie voor hoe het verleden door kan werken in het heden. Dochters van Kiev is haar debuutroman, gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis. Op dit moment werkt ze aan het vervolg.


ISBN
9789036440530
Pagina's
590
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Grote Letter Bibliotheek

Vertaalde literaire roman, novelle