Boekhandel Douwes Den Haag

DIX

Johannes Vermeer

Het complete geschilderde werk

Agnese Antonini

Johannes Vermeer

DIX

Johannes Vermeer

Het complete geschilderde werk

DIX: Johannes Vermeer

 

Johannes Vermeer heeft in vergelijking met andere kunstenaars zeker geen oeuvre van een indrukwekkende omvang geproduceerd. Slechts een veertigtal werken worden aan deze buitengewone schilder toegeschreven, waarvan hij er zelfs maar 16 heeft gesigneerd.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 9,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving DIX: Johannes Vermeer

Johannes Vermeer heeft in vergelijking met andere kunstenaars zeker geen oeuvre van een indrukwekkende omvang geproduceerd. Slechts een veertigtal werken worden aan deze buitengewone schilder toegeschreven, waarvan hij er zelfs maar 16 heeft gesigneerd. De reden voor dit beperkte aantal is misschien wel de buitengewone rijkdom aan details die de Hollandse schilder in elk van zijn werken aanbracht en die zijn werk zo uniek en ongeëvenaard maken. Maar wat elk werk van deze Hollandse schilder echt bijzonder maakt, is het licht, de zorgvuldige, bijna obsessieve studie van de kleuren en fotografische weergave die Vermeer in elk van zijn werken wist over te brengen.

Van zijn minder bekende werken tot het Meisje met de parel, dat tegenwoordig zijn meest geprezen doek is, neemt dit boek je mee op een spannende reis naar de wereld van een van de meesters van de Hollandse schilderkunst.


ISBN
9789036636858
Pagina's
192
Verschenen
Serie
DIX
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Rebo Productions

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren