Boekhandel Douwes Den Haag

Wereldwijzer

Maleisië

singapore en brunei

Robert van den Dijck

Maleisië

Wereldwijzer

Maleisië

singapore en brunei

Wereldwijzer: Maleisië

 

Tussen Indonesië en Thailand ligt de, bij toeristen nog redelijk onbekende, voormalige Britse kolonie Maleisië. Nadat het land begin jaren zestig van de vorige eeuw onafhankelijk werd ontwikkelde het zich tot een welvarende, geïndustrialiseerde natie.


Leverbaar

€ 22,57

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen


Beschrijving Wereldwijzer: Maleisië

Tussen Indonesië en Thailand ligt de, bij toeristen nog redelijk onbekende, voormalige Britse kolonie Maleisië. Nadat het land begin jaren zestig van de vorige eeuw onafhankelijk werd ontwikkelde het zich tot een welvarende, geïndustrialiseerde natie. Behalve dat Maleisië grondstoffen levert als tinerts, palmolie en rubber, heeft het de Europese bezoeker ook toeristisch veel te bieden.

Wie bijvoorbeeld van shoppen houdt, kan vooral in de hoofdstad Kuala Lumpur zijn hart ophalen. Ook culinair staat het land op een hoog peil. Het land heeft niet alleen een heel eigen keuken, ook andere landen hebben hun stempel gedrukt. Maar vergeet vooral de prachtige en overweldigende natuur niet. Wie van jungle tracking houdt kan terecht in de nationale parken Taman Negaru, Endau Rompin en Mulu National Park.

Het glasheldere water van de zeeën nodigt uit tot snorkelen of diepzeeduiken, terwijl de hagelwitte stranden de liefhebbers van zonnebaden lokken. Ook actieve sporten als golven, paardrijden, tennis, white water rafting, bergklimmen en nog veel meer behoren tot de mogelijkheden.

Overnachten is geen probleem. De hotels zijn veelal mooi en zeer betaalbaar, van guesthouses tot sterrenhotels.
Ook is er genoeg cultuur en historie, zijn er goede wegen en is de bevolking oprecht vriendelijk. Veel Maleisiërs spreken redelijk Engels.

Wereldwijzer Maleisië is geschreven door Robert van den Dijck. Van den Dijck studeerde Moderne Aziatische Geschiedenis, is getrouwd met een Maleisische vrouw, en hij woonde negen jaar in Maleisië. Hij schrijft niet over het land, maar neemt de lezer mee in het land. Reiziger en auteur gaan zij-aan-zij op pad, waarbij de auteur vol passie zijn onmetelijke ervaring deelt, om op die manier de reiziger een onvergetelijk reis te bezorgen.


ISBN
9789038918914
Pagina's
256
Verschenen
Serie
Wereldwijzer
NUR
517
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Elmar