Boekhandel Douwes Den Haag

Olivijn, de steen der wijzen

de groene en revolutionaire bron tegen klimaatverandering Praktische toepassingen

Olaf Schuiling

Olivijn, de steen der wijzen

Olivijn, de steen der wijzen

de groene en revolutionaire bron tegen klimaatverandering Praktische toepassingen

Olivijn, de steen der wijzen

 

Dat de uitstoot van CO2 wereldwijd een snelgroeiend probleem is behoeft geen betoog. Dat de natuur de afvang van dit klimaatbedreigende gas al enige miljarden jaren zelf afdoende reguleert is voor velen wellicht nieuw.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 16,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Olivijn, de steen der wijzen

Dat de uitstoot van CO2 wereldwijd een snelgroeiend probleem is behoeft geen betoog. Dat de natuur de afvang van dit klimaatbedreigende gas al enige miljarden jaren zelf afdoende reguleert is voor velen wellicht nieuw. En dat olivijn, het meest op de aarde voorkomende gesteente, in dat proces een cruciale rol speelt is vast ook nieuw.

Emeritus-hoogleraar geologie Olaf Schuiling doet al jaren onderzoek naar de betekenis van deze steen der wijzen die ervoor zorgt dat het aardse leven behouden blijft. Olivijn bindt CO2.
Helaas is de huidige uitstoot van dit gas dermate groot geworden dat we de natuur een handje moeten helpen door de beschikbaarheid van deze revolutionaire bron te vergroten. Dat kan, want het mijnen van deze steen, die overal op aarde voorkomt, is eenvoudig en goedkoop.

Olaf Schuiling ontdekte en praktiseerde op kleine schaal tientallen nuttige toepassingen voor deze toversteen. De groene revolutie is binnen handbereik en iedereen kan er zijn steentje aan bijdragen tegen minimale kosten.

Nu nog de overheid ervan overtuigen dat het beoogde, zinloze en miljarden verslindende CCS-systeem snel van de baan moet.


ISBN
9789038925738
Verschenen
NUR
930
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij