Boekhandel Douwes Den Haag

De Tovenaar

Colm Tóibín

De Tovenaar

De Tovenaar

De Tovenaar

 

De Tovenaar vertelt het verhaal van Thomas Mann, die een leven leidde vol tegenstrijdigheden. Hij stond tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de Duitse kant, maar voorzag al vroeg de uitwassen van het nationaalsocialisme.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 25,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De Tovenaar

De Tovenaar vertelt het verhaal van Thomas Mann, die een leven leidde vol tegenstrijdigheden. Hij stond tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de Duitse kant, maar voorzag al vroeg de uitwassen van het nationaalsocialisme.

Mann kreeg zes kinderen en verborg zijn homoseksualiteit, bleef ten diepste verbonden met zijn familie maar werd ook geconfronteerd met zelfmoord. Hij schreef sleutelwerken van de Europese literatuur en won de Nobelprijs, maar zou nooit terugkeren naar het land dat zijn creativiteit ooit voedde.


‘In De Tovenaar duikt Tóibín diep in het onderbewustzijn van de grote Duitse romancier en nodigt ons uit om diens monumentale, getroebleerde en toch zo productieve leven te begrijpen. Een werk vol verbeeldingskracht en empathie.’ – The New York Times


‘Werkelijk meesterlijke biografische roman.’ – VPRO Gids


‘Colm Tóibín heeft al talloze uitzonderlijke romans geschreven. De Tovenaar kan zomaar de allerbeste zijn.’ – Sunday Independent


‘Dit is een waanzinnig ambitieuze roman, waarin het intieme en het grootse perfect in balans zijn.’ – The Guardian


‘Een zorgvuldig gecomponeerde ode aan een van de genieën van de 20ste eeuw.’ – Oprah Magazine


ISBN
9789044545302
Pagina's
584
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Geus

Vertaalde literaire roman, novelle