Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld in jezelf

De Nederlandse en Vlaamse literatuur van de 21ste eeuw in 60 essays

Nina Polak & Joost de Vries

De wereld in jezelf

De wereld in jezelf

De Nederlandse en Vlaamse literatuur van de 21ste eeuw in 60 essays

De wereld in jezelf

 

Tien jaar na Joost Zwagermans monumentale bloemlezing van de Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 200 essays trekken Nina Polak en Joost de Vries het essay de 21ste eeuw in.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 35,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De wereld in jezelf

Het essay, het meest vrije genre in de literatuur, is de laatste jaren aan enorme veranderingen onderhevig. Wat ooit een speelplaats was voor schrijvers om kunst en wereld, mens en maatschappij uit te leggen, is nu veel meer een plek waar herinneringen worden opgediept en identiteiten worden gecreëerd.
Tien jaar na Joost Zwagermans monumentale bloemlezing van de Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 200 essays trekken Nina Polak en Joost de Vries het essay de 21ste eeuw in. In De wereld in jezelf hebben zij zestig hedendaagse essays van Nederlandse en Vlaamse auteurs bijeengebracht die laten zien hoe sprankelend en levend het essay vandaag de dag is _ en ook hoe persoonlijk en authentiek. Maar tegelijk vormt het boek een sprankelende geschiedenis van onze samenleving van de laatste twee decennia.

Nina Polak (1986) is redacteur bij De Correspondent. Ze schreef de romans We zullen niet te pletter slaan en Gebrek is een groot woord. Ze ontving het Charlotte Köhler Stipendium 2018.

Joost de Vries (1983) is redacteur bij De Groene Amsterdammer. Hij publiceerde de romans Clausewitz, De republiek (Charlotte Köhler Stipendium 2013, Gouden Boekenuil 2014), Oude meesters en de essaybundel Vechtmemoires.


ISBN
9789044638943
Pagina's
640
Verschenen
NUR
309
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Bloemlezingen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren