Boekhandel Douwes Den Haag

Ischa

Verhalen van vrienden, familie en vrouwen

Gijs Groenteman

Ischa

Ischa

Verhalen van vrienden, familie en vrouwen

Ischa

 

Ischa Meijer, 25 jaar geleden overleden, was niet alleen de beste interviewer van Nederland, maar ook columnist, dichter, theatermaker, zanger, beroepsprovocateur, rokkenjager, hoerenloper, Holocaustoverlever, socialite en tv-persoonlijkheid.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Ischa

Ischa Meijer, 25 jaar geleden overleden, was niet alleen de beste interviewer van Nederland, maar ook columnist, dichter, theatermaker, zanger, beroepsprovocateur, rokkenjager, hoerenloper, Holocaustoverlever, socialite en tv-persoonlijkheid. Waar Ischa kwam werd het spannend, en iedereen had een mening over hem.

Als baby zat hij met zijn ouders in concentratiekamp Bergen-Belsen. Na een roerige jeugd ontvluchtte hij het getraumatiseerde gezin, waarna hij op afstand een gevecht met zijn ouders bleef leveren, in woord en geschrift. Uiteindelijk stierf hij niet lang na hen, op 14 februari 1995, zijn 52ste verjaardag.

In dit boek schetsen de dertig mensen die hem het best hebben gekend _ vrienden, familie, geliefden en collega’s _ een genadeloos eerlijk portret van hem, dat tegelijkertijd liefdevol en nietsontziend is.
Het is de ultieme karakterschets van een fascinerende man.

Gijs Groenteman (1974) is interviewer en columnist. Hij schreef de biografie De Willem Ruis Show, heeft een wekelijkse column in Het Parool, maakte De Grote Harry Bannink Podcast en is wekelijks te horen in de Volkskrant-podcast Met Groenteman in de kast.

‘Een openhartig levensverhaal dat met veel vaart wordt verteld.’
Henk van Gelder, NRC Handelsblad

‘Ik vond het fascinerend. Heb keihard gelachen, en was ook van tijd tot tijd oprecht ontroerd. (...) Hij moet wel echt erg leuk zijn geweest. Krijg zin om interviews van hem opnieuw te gaan beluisteren/zien.’
Marja Pruis, De Groene Amsterdammer


ISBN
9789044644418
Pagina's
256
Verschenen
NUR
321
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Biografieën literaire auteurs
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren