Een wereldgeschiedenis
Een wereldgeschiedenis
‘Ga dan alle volken tot discipelen maken,’ waren de afscheidswoorden van Jezus. Nooit heeft een opdracht zo veel effect gehad, vooral door middel van de Bijbel, het boegbeeld van een wereldreligie met ca.
Bezorgen: Zodra beschikbaar
‘Ga dan alle volken tot discipelen maken,’ waren de afscheidswoorden van Jezus. Nooit heeft een opdracht zo veel effect gehad, vooral door middel van de Bijbel, het boegbeeld van een wereldreligie met ca. 2,5 miljard volgelingen, het invloedrijkste boek aller tijden. Het woord van God, maar door mensen opgeschreven, gekopieerd en vertaald.
Al eeuwenlang is de Bijbel een uiting van identiteiten en overtuigingen, maar ook een bron van verzet, verdeeldheid en geweld. Ook vandaag de dag blijft de Bijbel inspireren, zelfs de wonderen van weleer herleven in sommige bewegingen.
In De Bijbel. Een wereldgeschiedenis overziet Bruce Gordon de levensloop van de Bijbel en de uitwerking ervan tot in de verste uithoeken van de aarde. Hoe de wetenschap teruggaat naar de oorsprong van het boek en hoe mensen het beleven. Gordon nodigt de lezer uit om de Bijbel als een levend document te beschouwen dat telkens wanneer het gelezen wordt opnieuw vorm krijgt.
Bruce Gordon (1962) is een gerenommeerd historicus en Bijbelwetenschapper en is als Titus Street Professor of Ecclesiastical History werkzaam aan Yale University. In Schotland richtte hij het St. Andrews Institute for Reformation History op. Eerder schreef hij het lovend ontvangen Calvin, over Johannes Calvijn.
Over Calvin:
‘Deze biografie excelleert in het geven van een nauwkeurig en gedetailleerd narratief. Gordon geeft ons het verhaal in zijn volledige complexiteit.’
The Times Literary Supplement
‘Een wetenschappelijke maar toegankelijke studie die niet hagiografisch is maar een eerlijke beoordeling. Gordon geeft een gebalanceerde visie.’
Library Journal
‘Bruce Gordon is een autoriteit op het gebied van de Zwitserse Reformatie, en zijn beschrijving van Calvijn in een bredere context van Europese politiek is onovertroffen. Een geweldig boek.’
The Weekly Standard