Boekhandel Douwes Den Haag

Franse vlecht

Anne Tyler

Franse vlecht

Franse vlecht

Franse vlecht

 

De Garrets gaan voor het eerst (en laatst) met vakantie in de zomer van 1959. Ze huren een huisje net buiten hun woonplaats Baltimore, maar zijn in sommige opzichten nog nooit zo ver van huis geweest.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Franse vlecht

De Garrets gaan voor het eerst (en laatst) met vakantie in de zomer van 1959. Ze huren een huisje net buiten hun woonplaats Baltimore, maar zijn in sommige opzichten nog nooit zo ver van huis geweest.
Mercy is liever bezig met schilderen dan met het huishouden, tot ergernis van haar man Robin. Hun tienerdochters, de verstandige Alice en de onbesuisde Lily, bewonen nog net niet een andere planeet. Hun jongste kind, David, is vastbesloten om zijn familie te ontvluchten, al begrijpt niemand echt waarom. Toch blijkt, met het verstrijken van de jaren, hoe diepgaand de familieleden elkaar beïnvloeden – bijna onmerkbaar, maar onmiskenbaar.
Vol hartzeer en hilariteit is Franse vlecht een ontroerende, confronterende roman met veel warmte en humor, die laat zien dat het onmogelijk is om je los te maken van je dierbaren en hoe hecht (en toch onkenbaar) elke familie uiteindelijk is.


Anne Tyler (1941) is een van de geliefdste Amerikaanse schrijvers. Haar roman De blauwe draad behaalde in 2015 de shortlist van de Booker Prize. Een rooie langs de kant van de weg stond in 2020 op de longlist.


Over het werk van Anne Tyler:


‘Anne Tyler schrijft zoals een camera filmt, geluidloos en gedetailleerd.’
De Volkskrant


‘Met een mengeling van warmte en droge humor beschrijft ze hoe de hoofdpersoon door het leven blundert.’
Het Parool


‘Een nieuwe Anne Tyler is een van de fijnste cadeautjes die een lezer zich kan wensen.’
VPRO Gids


‘Anne Tyler heeft een niet te stuiten gevoel voor de humor onder – of af en toe nét boven – zelfs het somberste oppervlak.’
THE GUARDIAN


ISBN
9789044649406
Pagina's
256
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Vertaalde literaire roman, novelle