Boekhandel Douwes Den Haag

De Boekhouder en de Overste

Sana Valiulina

De Boekhouder en de Overste

De Boekhouder en de Overste

De Boekhouder en de Overste

 

Afgeschermd van de wereld heerst de Overste vanuit zijn slot al jaren over Gazolia. Als hij toevallig een brief van de Boekhouder onder ogen krijgt, is hij met stomheid geslagen. Wie is toch deze zot die creperend in de gevangenis nog altijd weigert valse documenten te ondertekenen?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De Boekhouder en de Overste

Afgeschermd van de wereld heerst de Overste vanuit zijn slot al jaren over Gazolia. Als hij toevallig een brief van de Boekhouder onder ogen krijgt, is hij met stomheid geslagen. Wie is toch deze zot die creperend in de gevangenis nog altijd weigert valse documenten te ondertekenen? Wie maalt nog om de waarheid in het land waar slechts één Waarheid geldt, heilig en onaantastbaar? Geteisterd door herinneringen en gedreven door nieuwsgierigheid daalt de Overste af naar de ondergrondse kerker om deze man te ontmoeten.


Sana Valiulina schreef eerder onder meer Het kruis (2000), Didar en Faroek (2006, nominatie Libris Literatuur Prijs), Honderd jaar gezelligheid (2010), Winterse buien (2016, winnaar Jan Hanlo Essayprijs) en Een wolf bij zijn oren pakken (2020). In 2014 verscheen het bejubelde Kinderen van Brezjnev, waarvan De Boekhouder en de Overste het zelfstandige slotdeel vormt.


Over Kinderen van Brezjnev:


‘Een diep verontrustend boek, dat veel weg heeft van een macabere thriller. Behalve dat dit verhaal echt gebeurd is.’
Trouw


‘De gedachte die Valiulina hier helder en duidelijk overbrengt is dat een land waarin brave burgers het loodje moeten leggen omdat zij zichzelf en hun principes niet willen verloochenen, niet kan deugen.’
NRC Handelsblad **** [4 ballen]


‘De wereld van Stalin, Brezjnev en Poetin komt huiveringwekkend dichtbij.’
De Telegraaf


ISBN
9789044650242
Pagina's
144
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Literaire roman, novelle