Boekhandel Douwes Den Haag

De harp

Arie Storm

De harp

De harp

De harp

 

Veertig jaar geleden heeft de held van dit verhaal in Amsterdam een onstuimige liefdesaffaire beleefd met de muzikale oudere zus van een schoolvriend. Als hij daaraan terugdenkt, is het alsof alles uit die tijd terugkeert.


Niet leverbaar

€ 22,50

Niet leverbaar


Beschrijving De harp

Veertig jaar geleden heeft de held van dit verhaal in Amsterdam een onstuimige liefdesaffaire beleefd met de muzikale oudere zus van een schoolvriend. Als hij daaraan terugdenkt, is het alsof alles uit die tijd terugkeert. Dat is verwarrend, want hij is net bezig een roman te schrijven over Tom van Santen, een andere held uit de wereldliteratuur. Tom moet zien te voorkomen dat zijn schoonvader, oud-politicus Alfred W., zijn memoires publiceert. Zal het de verteller lukken zijn eigen herinneringen en zijn roman uit elkaar te houden?
In een klein kasteel in de Dordogne vindt een wonderlijke apotheose plaats. De aanvankelijk kluchtige gebeurtenissen blijken ernstige consequenties te hebben – maar Arie Storm zou Arie Storm niet zijn als hij niet een zekere ironische luchtigheid zou weten te handhaven.
De harp is volkomen zelfstandig te lezen, maar voor de fans van Storms vorige roman Schoonheidsdrift zit er genoeg herkenbaars in. De harp is een heerlijke, schokkende en komische roman.

Arie Storm (1963) schrijft bewonderde en geprezen romans. Eerder verschenen van hem onder andere Een diadeem van dauw, List en leed en Schoonheidsdrift. Ook schrijft hij literatuurkritiek en toneel.

Over Schoonheidsdrift:

‘Het komisch talent van Arie Storm is in Schoonheidsdrift nog zichtbaarder dan in ander werk.’
Gerwin van der Werf, Trouw

‘Het knappe is dat je te midden van al die ongrijpbaarheid, die plotse wendingen, herroepingen, tegengestelde werkelijkheden en romans-binnen-romans nooit de weg kwijtraakt. Laat staan dat je je ook maar een alinea verveelt.
Dries Muus, Het Parool

‘Bovenal is het onbedaarlijk geestig.’
Christiaan Weijts, De Groene Amsterdammer

Schoonheidsdrift is een grandioos literair spel dat vooral toont dat schrijven zoveel meer is dan verhaaltjes vertellen.
Knack ****


ISBN
9789044651393
Pagina's
240
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Romans