Boekhandel Douwes Den Haag

Galibier: Berg der strijders

berg der strijders

Philip Le Men & Patrick Fillion

Galibier: Berg der strijders

Galibier: Berg der strijders

berg der strijders

Galibier: Berg der strijders

 

De meest legendarische momenten op de Alpenreus uit de geschiedenis van de Tour de FranceDe Galibier. Al meer dan honderd jaar levert deze ijzige kolos van de Alpen, die een natuurlijke grens vormt tussen Frankrijk en Italië, het decor voor een van de zwaarste etappes in de Tour de France.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 9,95

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Galibier: Berg der strijders

De meest legendarische momenten op de Alpenreus uit de geschiedenis van de Tour de France

De Galibier. Al meer dan honderd jaar levert deze ijzige kolos van de Alpen, die een natuurlijke grens vormt tussen Frankrijk en Italië, het decor voor een van de zwaarste etappes in de Tour de France. Wie hem wil bedwingen, moet eerst zijn strepen verdienen op de Col du Télégraphe of de Col du Lautaret, de enige twee toegangswegen, om daarna met pure spier- en wilskracht naar een van de hoogste toppen van de Ronde te rijden, vaak in barre weersomstandigheden. Het spreekt dan ook voor zich dat op de hellingen van deze beruchte col al heel wat Tourgeschiedenis is geschreven.

Dit boek schetst een uniek historisch overzicht van de beklimmingen van de Galibier in de Tour de France. De momenten van glorie en de tragische episoden, de legendarische gebeurtenissen en de kleine anekdotes worden weer tot leven gewekt en geïllustreerd met uniek beeldmateriaal uit de archieven van L'Equipe. Van Emile Georget, die op 14 juli 1911 voor het eerst de top bereikte tot de legendarische duels tussen Anquetil en Poulidor in 1964, en van de zegemomenten van Eddy Merckx tot Laurent Fignons hachelijke duik in het ravijn in 1987. Kortom, dit prachtige en unieke boek verdient een plaats in de boekenkast van elke Tourliefhebber.


ISBN
9789044734584
Pagina's
112
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Centrale Uitgeverij Deltas

Sport en spel
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren